Toijalan seudun reserviläiset ry 
 Vapaaehtoista maanpuolustustyötä vuodesta 1957
Jouluaaton kunniavartio 2023

Vartio vuorossa vas. Lehtiö Teemu ja Seppälä Juho


Itsenäisyyspäivänä 6.12.2023 

Akaan Toijalan Sankarihaudalla oli perinteinen kunniavartio. Koskettavan ja kauniin puheen piti Antti Veräväinen. Toijalan mieskuoro lauloi Sankarihaudalla.


Itsenäisyyspäivänä 6.12.2023

Ossi Reinille Etelä-Hämeen Reserviläispiirin Kultainen ansiomitali soljella.Yhdistys Onnittelee Lämpimästi!

Varusmiesinfo/koulutus
Olimme yhdistyksessämme miettineet, miten voisimme lähteä varusmieskoulutukseen mukaan. Kevään lopulla Akaan kaupungin / Ohjaamon edustaja Sari Laaki otti yhteyttä yhdistykseemme tiedustellen mahdollisuuksiamme järjestää varusmiespalvelukseen lähdössä oleville nuorille kaupungin kanssa yhteistyössä valmennuskurssi. Tartuimme heti toimeen ja ensimmäinen palaveri kaupungin edustajien kanssa olikin jo kesän alussa. Aloimme suunnittelemaan kurssin ohjelmaa sekä aikataulua kesän aikana ja syksyllä meillä oli kaikki valmiina, kun pääsimme kahteen, kaupungin nuorille järjestämään Intti-infoon esittelemään asiaa.
Ensimmäiset ilmoittautumisetkin saimme heti näissä tilaisuuksissa. Lisäksi saimme olla mukana kutsunnoissa kertomassa kursseistamme ja jakamassa nuorille esitteitä valmennuksesta.
Heti kutsuntojen jälkeisellä viikolla aloitimme valmennuskurssi-illat kokoustiloissamme. Ohjelma koostui intin alkuvaiheen keskeisistä asioista, jotka jaettiin aihealueittain eri päiville ja erikseen teoria ja käytännön harjoituksiin. Aiheina oli mm. arvomerkit, sulkeiset, turvallinen aseenkäsittely jne.
Kurssi huipentui 25.-26.11. maastokoulutusviikonloppuun jonka aluksi kävimme ampumaradalla ampumassa pistooleilla ja kivääreillä, sieltä siirryimme Saajanmajan maastoon harjoittelemaan ensiapua, suunnistusta, viestiliikennettä, puolijoukkueteltan kasaamista ja marssia pimeässä. Nuoret pääsivät myös tekemään ruokansa itse Trangioilla ja syömään pakista. Iltanuotiolle kävellessämme luonto tarjosi parastaan täyttäen taivaan upeilla revontulilla. Vaikka viikonlopuksi osui yli kymmenen asteen pakkanen ja teltassa tarkeneminen yöllä muutamia jännitti, säilyi kaikilla positiivinen mieli ja tekemisen meininki koko ajan.


Kiväärikilpailu 21.10.2023
Toijalan Seudun Reserviläiset aloittivat elvyttämään kivääriammunnan harrastamista. Syksyllä oli sitten aika kilpailla kivääriammunnan jäsentenvälisestä mestaruudesta ja samalla aloittaa uusi perinne. Kilpailu käytiin asentokilpailuna. Suoritteet olivat makuu-, polvi- ja pystyasennoista. Suoritukset tulkattiin kasa ammuntana. Kiertopalkinnon ja henkilökohtaiset palkinnot kiväärikilpailuun lahjoitti yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Juha Arvonen. Kilpailu oli tiukka.
Kunnian saada ensimmäisenä nimi kaiverrettuna kiertopalkintoon oli yhdistyksen puheenjohtajalla
Virpi Rantalalla.
Tulokset:
1. Virpi Rantala 199/250
2. Juho Seppälä 190/250
3. Tuulia Martikainen 186/250
Kuvassa vas. Virpi Rantala, Juho Seppälä ja Tuulia MartikainenMaaottelumarssi 2023
Toijalan Seudun Reserviläiset ja Urjalan Reserviläiset marssivat maaottelumarssin 10km jälleen yhdessä lauantaina 30.9 Paikkana tällä kertaa oli Toijalan Seudun Reserviläisten ja Akaan Reserviupseerikerhon yhteisessä omistuksessa olevan kesänviettopaikan Saajanmajan ympäristö. Molemmista yhdistyksistä niin Urjalasta kuin Toijalasta oli jo perinteeksi muodostuneessa yhteismarssissa kymmenen jäsentä. Keli ei marssijoita tällä kerralla oikein suosinut, mutta marssin lopuksi oli tarjolla maukasta hernekeittoa lämmikkeeksi, jonka ToRes oli soppatykillä valmistanut ja sauna lämpeni halukkaille. Leppoisissa tunnelmissa matka taittui tänäkin vuonna ja ensi vuodelle kutsu kävi jälleen Urjalan maastoihin. Yhteistyöllä kaikki sujuu mukavammin.


Komentajienilta 2023
Komentajien iltaa vietettiin 11.syyskuuta Akaassa. Järjestelyistä vastasivat perinteisesti Etelä-Hämeen Reserviläispiiri. Tänä vuonna ilta järjestettiin yhdessä Akaan Kaupungin ja Toijalan Seudun Reserviläiset ry:n kanssa. Tilaisuus alkoi päivällä Toijala Worksin yritysesittelyllä. Tapahtuma jatkui Viialan Vapaaehtoisen Palokunnan majalla Palokärjessä, jossa piirin puheenjohtaja Jari
Hirvimäen johdolla nautittiin tuliaismalja ja jatkettiin Herrasmieskilpailun merkeissä.

 Satamavalvontaa 50-vuotta
Toijalan Seudun Reserviläiset juhlistivat lauantaina 2.9 Satamavalvonnan 50-vuotis juhlaa maittavan juhlalounaan merkeissä, jonka yhdistyksen naisjäsenet olivat itse valmistaneet. Yhdistys on valvonut Akaan Toijalan Satama-aluetta katkeamattomasti 50 vuotta. Tämä on kunnioitettava
yhtäjaksoinen jäsenistön voimalla järjestettävä toimintamuoto Toijalan Seudun Reserviläisillä, jonka jäsenet pyyteettömästi ovat kesäöiden rauhaa valvoneet. Siitä heille ISO KIITOS!
Tilaisuudessa oli paikalla kutsuttuina myös ihan ensimmäisen kesän valvontaa suorittaneita jäseniä. Jäsenistö pääsi tilaisuudessa vertailemaan sitä, miten valvontaohjeet ja itse valvonta on
viidenkymmenen vuoden aikana muuttunut. Ensimmäisen kesän valvontapäiväkirja oli tilaisuudessa katsottavissa, kuten kuluneen kesänkin. Niitä lukiessa huomasimme, miten paljon viidessäkymmenessä vuodessa ovat asiat muuttuneet ja valvonnan tarve kasvanut. Päivä oli arvokas ja ikimuistoinen meille kaikille. Tilaisuudessa huomioitiin ensimmäisen kesän valvojia
ojentamalla heille yhdistyksen 50-vuotis historiikki ja kukka. Reserviläisliiton tervehdyksen tilaisuuteen toi puheenjohtaja Kari Salminen.
Kuvassa vas. Timo Heikkilä, Rauno Hakala, Antti Tanni, Risto Suojanen, Arvo Nääppä ja Arto UotilaHaulikkoammuntaa

Toijalan seudun Reserviläiset järjestivät jäsenistölleen lauantaina 5.8-23 opastetun haulikkoammunta päivän. Päivä oli suosittu ja ilmoittautumiset täyttyivät nopeasti. Jäsenistö pääsi kokeilemaan erilaisia haulikkoammunta tapoja ohjatusti ja lopuksi käytiin leikkimielinen jäsentenvälinen trap-ammunta kilpailu. Jäsenistö oli erittäin tyytyväinen päivään.

 • 4.6.2023 Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä  yhdistyksen jäsenistä ylikersantiksi on ylennetty Aalto Tero, Arvonen Tuomas, Kyllönen Kimmo ja Rajaniemi Jarkko. Lisäksi Vapaussodan Perinneliitto on palkinnut Sinisellä Ristillä Virpi Rantalan.

    Yhdistys onnittelee lippujuhlan päivänä palkittuja ja ylennettyjä!


 • Toijalan Seudun Reserviläisten ANTIN MALJA II ensimmäinen kilpailu käytiin 20.5.2023    Tapahtuman yhteenveto

 

Tulokset

SRA-luokka
1. Juho Seppälä
2. Ossi Reini
3. Konsta Koskinen

 


Avoin-luokka
1. Hannu Lepomäki
2. Jere Virtala
3. Eki Muranen
 • Ammunta harrastus on ollut hyvässä kasvussa viimeisen puolitoista vuotta. Tämä on huomioitu myös Reserviläisliitossa.Toijalan Seudun Reserviläiset valittiin yhdeksi yhdistykseksi, jonka ampumapäivää kuvataan Reserviläisliiton pian ilmestyvään esittelyvideoon.
 • Kansallisen veteraanipäivän seppeleen lasku Akaan Toijalan sankarihaudalla. Seppeleen laskijana toimivat Akaan Upseerikerhon Markku Lapinleimu ja Jukka Turunen. Suomen lipun kantajana toimi Akaan Upseerikerhon puheenjohtaja Petteri Jyrämö ja airueina Toijalan Seudun Reserviläisten kunniapuheenjohtaja Juha Arvonen ja Akaan Upseerikerhon Rauno Helenius. Kunniavartiossa olivat Akaan Reserviupseerikerhon Timo-Pekka Koivuniemi ja Toijalan Seudun Reserviläisten Jarmo Perttunen. Tilaisuudessa oli pieni määrä yleisöä paikalla mm Akaan kaupungin johtaja Antti Peltola • Vapepa Etelä-Pirkanmaan jokakeväinen TAAJAMA- ETSINTÄHARJOITUS oli 30.3.2023 Urjalassa. Yhdistyksestämme oli mukana yhteensä kuusi henkilöä.
 • VIRPI RANTALA VALITTIIN VUODEN PUHEENJOHTAJAKSI
  Etelä-Hämeen Reserviläispiiri ry:n kevätkokous pidettiin Riihimäellä Varuskunnan Upseerikerholla 22.3.2023. Kokouksen aluksi jaettiin palkitsemisia menestyneille jäsenille ja yhdistyksille toimintavuodelta 2022.
  Vuoden puheenjohtajana palkittiin Toijalan Seudun Reserviläiset ry:n puheenjohtaja Virpi Rantala. Hän on ensimmäinen nainen, joka on valittu piirissä vuoden puheenjohtajaksi.
  Vuoden puheenjohtaja on valittu vuodesta 1999 alkaen. Palkitseminen voidaan myöntää tunnustuksena vapaaehtoisen maanpuolustustyön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä perusyhdistyksen puheenjohtajana. Palkittava saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkintona olevan
  miekan sekä henkilökohtaisen palkintolevykkeen.                                                                                                                                            Mukana kokouksessa oli yhteensä 7 henkilöä Toijalan yhdistyksestä.
   

 


   Yhdistyksemme järjestää retkiä sotahistoriallisiin kohteisiin.